banner798
 30 Mart 2014 Yerel seçimlerine doğru….

Başkanlık için aday adayları yola koyuldu.
Siyasette yeni ve genç yüzler gördüğümüz kadar. Eski yüzlerde görünmeye başladı.
Başlığımız rengârenk çünkü her rengin isimleri sahne almaya başladı.
ANAP’tan Bafra Belediye Başkanlığına seçilen ve 2009 yılının DP ve CHP ittifakının adayı olan Yaşar Buharalıoğlu AK Partiye katıldı. Belediye Başkanlığı aday adaylığı sürecinin başladığı bu dönemde bu hızlı geçiş akıllara AK Partiden aday adayı mı olacak sorusunu getirdi. Buharalıoğlu daha ilk gün AK Parti ile nişanlıydık bugün nikâh kıydık sözleriyle ilk ve en önemli gafını yaptı. Çünkü aynı nikâh ANAP; DP ile de vardı. CHP ile de nişanlıydı.  Acaba DP adayıyken de bu nişan devam ediyor muydu? Sorusuna cevap vermesini de kendisini sıkıntıya sokacaktır. Şimdi hepsine BOŞ OL Demiş oluyor ve çok nikâhlı bir konuma kendisini sokuyor. Yılların deneyimli kurt siyasetçisi bu şekilde büyük gaf yaptı. Basına ve siyasi rakiplerine çok malzeme vermiş oldu. Ama biz konuyu fazla irdelemiyoruz.
AK partiden genç bir isim ve Belediye meclis üyesi olan Avukat Ersan Oktaş’da belediye Başkanlığı için aday adaylığını açıkladı. Baba tarafından CHP’li kendisi de Saadet Partisi kökenli olan Avukat Ersan Oktaş’da rengârenk siyasetin genç bir ismi olarak yola koyuldu. Siyasetin genç adayı İmam Hatip Lisesi ve Hukuk mezunu olarak siyasette en önemli çıkışını yaptı. Bugün için sonuç alamasa bile İlerisinin temellerini atmış oldu. Tabii ki siyaset çok uzun soluklu. Bu uzun mesafeyi nasıl sürdüreceğini zamanla görmüş olacağız.
AK Parti kulislerinde her ne kadar ben aday değilim diyen Mili Selametin etkili  isimlerinden Ali Kuloğlu,  İlçe tarım müdürü ve İlçe spor müdür vekili Ahmet Dursun,  İrfan Karagöl ve 2004-2009 yılları arasında Bafra Belediye Başkanlığı yapan Şükrü Neiş’in isimleri de  aday adaylığında konuşuluyor. Biz aday adaylarına başarılar diliyoruz.
Ak Partide çok sayıda aday adayı varken, AK Partinin mevcut Belediye Başkanı Zihni Şahin ise harıl harıl  asfalt ve kaldırım çalışması yapıyor.  Belediye Başkanı Zihni Şahin’in sessizliği ve kendini tamamen belediye çalışmalarına vermesi acaba Başkan Şahin adaylığı garantiye aldı da, diğer aday adayları milletvekilliği seçimleri için bu günden hazırlık ve yatırım mı yapıyorlar sorusunu akıllara getiriyor.  Çünkü Yerel seçimlerden 1 yıl sonrada genel seçimler süreci başlayacak. AK Partide ki 3 dönem kısıtlaması nedeniyle bir Bafra’dan Ahmet Yeni olmak üzere 4 AK parti milletvekilliği boşa çıkacak. Kendilerini burada daha şanslı hissetmiş ve o günlere hazırlık yapıyor olabilirler. Bunu da doğal karşılamak gerekir.  
MHP’de ise şu ana kadar üç aday adayı öne çıktı. Bu isimler eğitimci Nusret Seven ve Aslan Yıldırım ile İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya.  MHP’nin potansiyel adaylarından eski Belediye Başkanı Hasan Aslan’da sahaya indi. Fakat aday adayı olarak ismini öne çıkarmıyor. Tepeden direkt aday olursa adaylığı kabul edecek.  Bunu Partim bir görev verirse yaparım sözleriyle açıkça ortaya koyuyor. 

MHP’de İnşaat Mühendisi Özgür Topkaya’nın ortaya çıkması MHP’de ki dengeleri değiştirdiğini gösteriyor. Uzun süredir saha da olan Nusret Seven ve Aslan Yıldırım’dan sonra Özgür Topkaya’nın da sahaya inmesi diğer aday adaylarının çalışmalarında olduğu gibi MHP’de bir canlılık oluşturdu. Özgür Topkaya’nın aday adaylığı ise etkili bir şekilde çalışmaya başlaması,  inşaat mühendisliği ünvanı ile kamuoyunda kabul gördü.  Aday olması da sürpriz olmayacak. MHP’nin 3 adayı da Aslan Yıldırım, Nusret Seven ve Özgür Topkaya yıpranmamış isimler ve camialarında seviliyorlar.  Ciddi hazırlıkları ve çalışmaları var. 

 Her üç aday adayı da herkes her birimizin yanında olabilir. Ama MHP’da aday belli olduğunda herkes o adayın etrafında kenetlenmelidir, söylemleriyle birlik ve beraberliğin önemine vurgu yapıyorlar. Aday adayları arasında bir sorun olmadığını kendi ağızların dinledim. Ancak günümüz sosyal paylaşım sitelerinde ve görsel  medya` da durum işler acısı olduğu  görünmektedir.
CHP’de ise rengârenk siyasete uygun bir isim olan Eczacı Kemal Ünlü banko aday gibi gözüküyor. Eski DSP`l Nihat Oktay’ın CHP Bafra İlçe başkanlığına gelmesi ile CHP’de bir canlılık ve çalışma görüldü. Bafra siyasetinde CHP’nin iddialı olması için birkaç seçimin geçmesi, konjektürün ve CHP’nin değişmesi artı Nihat Oktay ile başlayan bu canlılığı sürdürmesi ile mümkün olacaktır.
Biz partilerin adaylarını biliyoruz desek yalan da yazmış olmayız. Haber kaynaklarımız ve siyasi gelişmeler Bafra’da 3 partide de kimin aday olacağını gösteriyor. Ama şunu diyebiliriz. MHP adayını Samsun ‘da 26 Ekimde yapacağı Kurtuluş mitinginin öncesinde ya da sonrasında açıklayacağını düşünüyoruz.
Burada Bafra dışından da bir not verelim istiyoruz.  MHP’nin Atakum Belediye Başkan adayı da bizce belli. MHP’nin Atakum Belediye Başkanlığını kazanması kimseye sürpriz gelmesin. MHP Atakum’da çok güçlü, kariyerli ve Baframız ile çok yakın bağları olan bir adayla seçime gireceğini düşünüyoruz. 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.